Xampinyons farcits de porro, formatge de cabra i menta

xampinyonsfarcits

Ingredients:
Xampinyons
Ceba
Porro
Menta fresca
Formatge de cabra tendre
All
Oli
Pebre
Sal

Dificultat: fàcil
Necessitareu xampinyons de mida entre mitjana i gran. Les proporcions de la recepta són per un platet, sis xampinyons mitjans. Talleu ben menut una ceba petita. La poseu a foc lent en una paella amb oli. Talleu petit la meitat més verda d’un porro, procurant que les fulles siguin verdes però tendres. Quan la ceba comenci a estar daurada, afegiu el porro a la paella. Traieu els peus als xampinyons, els talleu menut i ho afegiu a la paella. Respecteu aquest ordre. La ceba quedarà més feta, el porro i els xampinyons no tant. Salpebreu i deixeu tres minuts a foc lent. No ha de quedar massa fet.
En un bol, poseu el formatge de cabra que pot contenir una tassa de cafè. Talleu ben menut un bon grapat de fulles de menta fresca i ho afegiu al bol juntament amb una dent d’all no gaire grossa, tallat ben menut també.
Poseu dins del bol el contingut de la paella i remeneu bé amb una forquilla, procurant que el formatge quedi ben escampat a la massa resultant. Deixeu refredar una mica. Mentre tant, poseu el forn amb foc per dalt i baix a una temperatura de 200º.
Amb l’ajuda d’una cullereta ompliu el barret dels xampinyons amb la massa i poseu-los amb el farcit cap a munt en una plata per anar al forn. Fiqueu la plata al forn i deixeu coure durant 15 minuts. Mengeu els xampinyons al moment.

Anuncis
%d bloggers like this: