Taboulé de bròquil, ruca i canonges

taboulebroquil

Ingredients:
Bròquil
Ruca
Herba dels canonges
Taronja
Rave
Magrana
Olives
Oli
Sal

Dificultat: fàcil

Una variant de taboulé amb ingredients d’hivern, on es substitueix el couscous o bulgur pel bròquil.
Es fa servir només l’extrem de la floració del bròquil, les boletes que configuren les flors. La recepta està feta amb el bròquil verd, però també es pot fer amb la coliflor, de color blanquinós. Les proporcions són per a dues persones.
Talleu l’extrem de la flor del bròquil i piqueu ben menut fins que hi hagi suficient per a omplir un bol. Ho reserveu en una plata fonda o bol gran. Agafeu dues taronges de mida petita-mitjana. Espremeu el suc d’una taronja i l’aboqueu a la plata amb el bròquil. Peleu i talleu ben petit l’altra taronja, i ho afegiu a la plata. Saleu i remeneu bé el bròquil amb la taronja.
Talleu ben menut quatre raves, esgraneu una magrana i ho afegiu tot a la plata. Finalment, talleu ben petit la ruca i l’herba dels canonges, un bon grapat de cadascuna de les dues herbes. Ho poseu dins de la plata amb els altres ingredients. Amaniu generosament amb oli verge d’oliva, tireu un polsim de pebre negre i remeneu tot molt bé. A diferència de la recepta clàssica de taboulé, aquesta no cal que reposi, es pot servir i menjar al moment. Emplateu i decoreu amb unes olives a sobre.

Anuncis