Sopa de galets, brou i crema

sopahivern

Ingredients:
Nap (negre o blanc)
Pastanaga
Xirivia
Porro
Carbassa
Col
Ceba
All
Galets
Panses sultana
Pebre negre o blanc
Oli
Sal

Dificultat: fàcil

Les proporcions poden variar segons les vostres preferències. Us recomano que predomini la carbassa, com a mínim el doble dels altres ingredients.
Per fer un brou ben saborós, procureu que l’aigua no tingui més del doble de volum que els ingredients.
Prepareu tots els ingredients, peleu, i talleu en porcions mitjanes. Poseu aigua a bullir en una olla, aproximadament el doble d’aigua que el volum de les hortalisses que teniu preparades. Poseu sal i un bon raig d’oli d’oliva.
Quan bulli, fiqueu les verdures a l’olla. Deixeu bullir a foc lent durant tres quarts d’hora.
Per fer la sopa, poseu a bullir el brou que haureu colat amb un colador. Quan bulli, tireu els galets, un cullerot ras de pasta seca per cap, i deixeu-la bullir el temps que indiqui el paquet, entorn dels 10 minuts. Per obtenir una sopa més original i amb sabor més contrastat, quan tireu la pasta, afegiu també un grapat de panses sultana més un polsim de pebre negre o blanc. Obtindreu una sopa que combinarà el dolç de les panses i el picant del pebre.
El brou també el podeu prendre sol. I les hortalisses les podeu passar per la batedora amb una mica de brou i obtindreu una deliciosa crema de verdures. Una vegada al plat, poseu un raig d’oli per sobre.

Anuncis