Sopa d’ametlles i xampinyons

sopametlla

Ingredients:
Llet d’ametlla o ametlles crues
Xampinyons
Ceba
All
Llorer
Llesquetes de pa torrat
Pebre
Sal
Oli

Dificultat: fàcil

Una sopa fàcil, saborosa i nutritiva. Podeu utilitzar llet d’ametlla bio o partir de les ametlles i fer vosaltres la llet d’ametlla.
Si trieu la segona opció, heu de començar per bullir ametlles crues amb aigua (un bol gran per persona), sal i oli durant uns cinc minuts. Unes 10 ametlles per persona. Després, ho tritureu bé i ho passeu pel colador. Ja teniu la llet d’ametlla.
Peleu dents d’all, una dent per persona. Piqueu la ceba, mitja ceba petita per cap. Poseu un raig generós d’oli en un caçó o cassola, depenent de la quantitat que aneu a fer. Sofregiu l’all, i quan comenci a estar daurat, afegiu la ceba picada. Deixeu coure a foc baix fins que la ceba estigui daurada. Mentrestant, talleu a làmines molt primes els xampinyons, una peça per persona si el bolet és de mida gran. Quan la ceba estigui daurada, afegiu també el xampinyó laminat i el llorer, una fulla mitjana per persona. Saleu generosament i remeneu bé. Deixeu coure només un minut, aleshores hi poseu la llet d’ametlla, un bol per persona, ja sigui de la que heu comprat o de la que heu fet. Afegiu un polsim de pebre blanc. Haurà de bullir cinc minuts.
Talleu dues llesquetes de pa integral i les poseu a la torradora fins que quedin ben torrades, les reserveu.
Agafeu sis ametlles marcona crues per persona i les fregiu en una paella amb oli, a foc baix, fins que estiguin ben daurades. Les saleu i les reserveu.
La sopa, una vegada ha bullit, és millor que reposi dins el caçó tapat durant un quartet d’hora per a què s’aromatitzi més, però també es pot menjar un cop ha bullit els cinc minuts indicats.
Serviu-la ben calenta. Emplateu i afegiu sobre la sopa les dues torradetes amb tres ametlles a sobre del pa.

Anuncis