mediterrània

imatgevegetariana

MEDITERRÀNIA
Una cuina saborosa i aromàtica, basada en la tradició de la Mediterrània i de la cuina catalana, amb arrels ancestrals. Feta amb aliments conreats a la nostra terra des de fa segles, i amb aliments nouvinguts que s’adapten favorablement a les condicions ambientals d’aquesta terra generosa i temperada. Una cuina que prescindeix d’aliments forans i exòtics per raons ecològiques.
Una cuina que manté l’essència de la cuina popular, la cuina de la gent senzilla de la mediterrània, basada en el consum de cereals, llegums, hortalisses i fruites.

VEGETARIANA
Cuina vegetariana, sense renunciar al plaer gastronòmic i a la bona taula, sense carn ni peix, amb un ús mínim d’ous i làctics, basada en els cereals, els llegums, les hortalisses i les fruites. Per raons ecològiques i de solidaritat. Perquè podem alimentar-nos saludablement, sense carències nutritives, evitant l’esclavitud i malviure d’altres animals. Perquè d’aquesta manera utilitzem, de mitjana, deu vegades menys d’extensió de terra per produir els nostres aliments en comparació amb la terra necessària per alimentar i engreixar animals per al consum humà. Perquè, de manera pràctica, fem la nostra vida més senzilla i deixem de contribuir als excessos i la malversació que caracteritza la nostra societat opulenta, causa de les desigualtats i la pobresa existents al planeta. Perquè així, quotidianament, practiquem una solidaritat eficaç i directa.

KO 0, DE TEMPORADA
Prioritat pels aliments de temporada, els que es poden conrear de manera natural en cada estació, quan ofereixen la seva màxima riquesa nutritiva i el seu millor sabor. Perquè és una manera senzilla i pràctica de respectar la terra i els seus cicles, d’adaptar-nos nosaltres als seus ritmes i no a la inversa.
Prioritat pels aliments de la nostra terra i de les ribes de la Mediterrània, conreats a prop, aliments quilòmetre 0, sense despesa suplementària d’energia, reduint el transport de mercaderies i les seves conseqüències ambientals negatives. Com a fórmula coherent per donar vida a l’economia local, a la nostra pagesia i als conreus tradicionals de casa nostra.
Opció clara també pels aliments d’agricultura ecològica, si compleixen les dues prioritats anteriors. Com a fórmula de conreu respectuosa amb la salut de la terra, base essencial de tota agricultura sana i sostenible.

Anuncis