Crema de verdures amb poma

cremaambnuvol

Ingredients:
Verdures bullides
Pomes
Iogurt
Ametlles crues (marcona)
Llet d’ametlla
Oli
Llimona
Pebre blanc
Sal

Dificultat: fàcil

Una recepta de crema de verdures amb un toc diferent. Pel bullit de verdures podeu veure l’anterior recepta de sopa de galets, brou i crema.
Coleu les verdures i deixeu-les amb una mica de brou, només el que calgui per cobrir-les.
Afegiu les pomes crues, una poma petita per persona, pelades, tallades i sense les llavors. Millor una mena de poma més aviat àcida que no pas una de molt dolça.
Tritureu les verdures i les pomes fins a obtenir una crema homogènia.
El núvol blanc podem fer-ho amb iogurt, o amb ametlles si preferiu l’opció vegana.
Amb iogurt. Barregeu el iogurt amb un bon raig d’oli, pebre i unes gotetes de llimona.
Amb ametlles. Tritureu un bon grapat d’ametlles crues amb una mica de llet d’ametlla, un xic de pebre, unes gotes de llimona i un bon raig d’oli.
Si voleu el núvol blanc un xic més potent, li podeu afegir una mica d’all.
Poseu el núvol blanc a la nevera.
Escalfeu la crema només fins a què estigui calentona, sense arribar mai a bullir.
Serviu la crema calenta, i afegiu a l’últim moment, ja a taula, una cullerada sopera del núvol blanc que heu triat a cada plat. Us proposo que mengeu sense barrejar la crema amb el núvol, per poder assaborir alhora els dos sabors diferenciats i les dues temperatures.

Anuncis
%d bloggers like this: