Crema de carbassa amb poma allimonada

cremacarbassa

Ingredients:
Carbassa
Xirivia
All
Ceba
Pebre vermell dolç
Llorer
Poma
Llimona
Oli
Sal

Dificultat: Fàcil

Després de mesos sense entrar noves receptes, tornem-hi! I com la darrera entrada era una sopa refrescant perquè arribava el bon temps, ara ho faré amb una recepta de crema d’hivern, de les clàssiques, però amb unes variants que li donen un toc especial i més saborós.
Per una banda, bullireu la carbassa, la xirivia i els alls, sense un excés d’aigua. Per una altra banda, sofregirem la ceba. La poma la posareu crua.
Les proporcions per a una persona: El volum d’un bol ple de carbassa tallada a bocins, un bol d’aigua, un tros de xirivia i un gra d’all de mida mitjana.
En primer lloc, poseu aigua en un bol i afegiu el suc de mitja llimona. Peleu i taller la poma. Una quarta part d’una poma per persona. La podeu tallar a tires llargues i primes. Un cop tallada, la poseu ràpidament dins de l’aigua amb llimona per a què no s’oxidi. La poseu a la nevera i la deixeu allimonar-se fins a l’hora de servir la crema.
Poseu l’aigua per bullir la carbassa al foc. Quan bulli, poseu la carbassa, la xirivia i els alls que haureu pelat. Afegiu una fulla de llorer, sal i un raig d’oli. Deixeu bullir a foc lent durant un mínim de vint minuts.
Per una altra banda, talleu la ceba menuda i la poseu a sofregir a foc lent, que es vagi fent sense cremar-se. Quan estigui ben daurada, la reserveu. Compteu de posar mitja ceba de mida mitjana per persona.
Quan tingueu les verdures bullides i la ceba sofregida, haureu de passar-ho tot per la batedora. Del brou del bullit, poseu només la mida justa per a què les verdures quedin cobertes. El brou restant el podreu aprofitar per beure’l o per cuinar altres plats.
Quan tingueu els ingredients en el recipient per batre, afegiu el pebre vermell dolç, mitja culleradeta de cafè per persona. També un bocí d’all cru, segons el vostre gust, i un bon raig d’oli. Ho passeu per la batedora fins que quedi una textura ben fina. Ja teniu la crema feta, la reserveu. Si us agrada més líquida o espesa, varieu la proporció del brou.
Per servir-la, escalfeu la crema al vostre gust. Quan la tingueu ja als plats o als bols, poseu per sobre una cullerada de la poma allimonada, sense l’aigua, escorreguda. Afegiu un bon raig d’oli i si us ve de gust, un polsim de pebre blanc.

Anuncis
%d bloggers like this: