Com coure l’arròs integral

arrosintegral

Ingredients:
Arròs integral
Sal
Oli
Llorer

Dificultat: fàcil

L’arròs integral és un dels aliments més complets i nutritius, i a més a més, ens facilitarà el trànsit intestinal. És un bon hàbit alimentari menjar-lo diàriament. Si triem l’arròs que es fa a Pals o al Delta de l’Ebre, tindrem a la nostra taula un aliment nutricionalment molt ric, saborós, i de conreu proper. És aconsellable que quedi ben fet, amb el gra lleugerament obert, per facilitar la seva digestió. Per coure l’arròs integral de manera que ens quedi el gra cuit i solt, seguiu aquestes instruccions:
Proporcions: una part d’arròs per tres parts d’aigua.
Posem l’arròs en un recipient, una tassa de cafè per persona. Afegim aigua freda en proporció de tres d’aigua per una d’arròs. Li tirem sal al nostre gust, una fulla de llorer i un bon raig d’oli d’oliva verge. Ho posem a foc viu. Quan arribi a l’ebullició, ho deixem bullir 10 minuts a foc fort amb el recipient destapat. Passat aquest temps, baixem el foc al mínim i ho tapem, ho deixem coure lentament entre vint i trenta minuts, depenent del tipus d’arròs. No el remeneu en cap moment. Apagueu el foc i ho deixeu tapat durant cinc minuts més. Quedarà l’arròs cuit sense gens ni mica d’aigua, llest per utilitzar-ho com vulgueu.

Anuncis
%d bloggers like this: