Arròs amb porro, api, menta i poma

arrosporroapipoma

Ingredients:
Arròs integral
Porro
Api
Poma
Menta
Oli
Pebre blanc

Dificultat: fàcil

Partirem d’arròs integral ja cuit segons recepta anteriorment publicada. L’arròs integral és òptim per coure’l i conservar-lo a la nevera durant uns dies per poder-lo anar cuinant després com ens plagui. Si està cuit amb la proporció d’aigua adequada, mai tindrem arròs covat.
Tallarem menut el porro, podem aprofitar la part més verda, només cal pelar-lo i treure les capes més exteriors. De l’api podem fer servir tant la fulla verda com les branquetes mitjanes. També les tallem en bocins menuts.
La poma, si és ecològica, no cal que la pelem. La tallem a daus menuts.
També tallarem la menta a la mateixa mida.
Posem al foc una paella amb un bon raig d’oli, i quan sigui calent, posem el porro i l’api ja tallats. No ho deixarem coure massa, s’ha de conservar el cruixent d’aquestes verdures mig crues. Remenarem amb una espàtula i de seguida afegim l’arròs. Amb el foc ben viu, remenem les verdures amb l’arròs durant un parell de minuts. En l’últim moment afegim la poma i la menta. Només un minutet de foc viu sense parar de remenar-ho tot. Un polsim de pebre blanc al vostre gust i, cap al plat. Si us agrada, podeu posar per sobre unes gotes de llimona. Per decorar i per tastar el contrast de cru i cuit, de calent i fred, podem acompanyar amb unes làmines de poma crua.

Anuncis