Amanida d’hivern amb moniato i vinagreta d’avellana

amanidamoniato

Ingredients:
Escarola
Api
Nap
Pera
Pipes de gira-sol
Moniato

Per la vinagreta:
Avellanes torrades
Oli
Sal
Vinagre de vi
Suc de llimona
Pebre vermell dolç
Pebre blanc

Dificultat: Fàcil

Trieu la part més blanca de l’escarola, la renteu i deixeu escórrer, o centrifugueu. De l’api, agafeu la part interior, més tendre i blanca. El peleu, si cal, i el talleu a tires llargues i primes. El nap el podeu tallar de la mateixa manera. La pera, un cop pelada, igual. Si no ho heu de servir de seguida, poseu l’api, el nap i la pera en aigua freda amb un gotetes de llimona.
El moniato l’haureu de coure al forn durant uns tres quarts d’hora a 200°. Depenent de la varietat poden necessitar més o menys temps de forn. Us anirà millor si el moniato és més aviat prim i llarg. Haureu de preveure de fer-lo el dia abans o amb unes quantes hores d’anticipació, si opteu per servir-lo fred, tot i que si el poseu acabat de sortir del forn, tindreu també el contrast afegit de la temperatura.
Les pipes de gira-sol, les passeu per la paella amb una mica d’oli i sal, a foc lent i remenant fins que quedin daurades, sense que arribin a cremar-se.
Per emplatar, poseu l’escarola de base. Per sobre, l’api, el nap i la pera, ben escorreguts. Afegiu el moniato tallat en rodanxes, i a continuació les pipes.
Per la vinagreta, poseu en un morter cinc avellanes per cap, una mica de sal, oli ben generós, unes gotes de vinagre de vi, un raig de suc de llimona, una mica de pebre vermell dolç i un polsim de pebre blanc. Ho piqueu bé i afegiu la vinagreta per sobre de l’amanida. També podeu afegir unes olives.

Anuncis