Amanida de fruits d’hivern

amanidafruitshivern

Ingredients:
Fulles verdes
Raves
Taronja
Pera
Magrana
Cigrons
Nous
Olives

Dificultat: fàcil

Amanida d’hivern de sabors i colors contrastats. A continuació, proporcions i preparació de cada ingredient.
L’escarola i l’herba dels canonges són les fulles verdes més pròpies de l’època hivernal. L’enciam meravella d’hivern, els espinacs tendres i la ruca (rúcola), també poden ser una bona opció. Per un plat d’amanida, feu una base de fulles verdes del vostre gust, sense tallar-les massa petit.
Els raves els podem tallar a làmines primes, tres raves per plat.
La taronja, pelada i tallada a trossets petits, per escampar el seu punt àcid per tota l’amanida.
La pera, una de petita per cap, pelada i tallada a làmines allargades.
La magrana, mitja magrana mitjaneta per plat, desgranada.
Els cigrons. Per fer-ho més fàcil i no haver de coure cigrons, podeu comprar-los cuits en una parada de gra cuit a mercat, o comprar un pot de cigrons ecològics cuits, els cigronets del Baix Fluvià no costa de trobar-los. Poseu dues cullerades soperes de cigrons per persona.
Les nous, del país, les de Crespià es poden trobar fàcilment. Dues nous per plat, pelades i tallades a bocins no massa petits.
Olives, negres o arbequines. Al vostre gust.
Sobre la base de fulles verdes poseu la resta d’ingredients. A la recepta s’ha seguit aquest ordre, sobre les fulles verdes, primer la taronja, després els cigrons, els raves i la magrana. La pera i les nous per sobre de tot. Les olives, pels costats del plat.
Amaniu amb sal i un bon raig d’oli d’oliva verge.

Anuncis