Crema de carxofes i poma amb romesco de remolatxa

All-focus

Ingredients per la crema (4 persones):
Carxofes, quatre grosses
Poma, dues de mida mitjana
Ceba, una petita
All, un gra
Brou de verdures, un litre
Llet d’ametlla, 100 ml
Llorer, una fulla
Pebre blanc
Oli
Sal

Ingredients pel romesco:
Remolatxa, una petita
Ametlles torrades, dues dotzenes
Avellanes torrades, dues dotzenes
Nyores, tres
Ceba, una petita
All, quatre grans
Pebre roig dolç i picant, una culleradeta de cafè
Vinagre de vi blanc, unes gotes
Oli
Sal

Per fer la crema. Traiem les fulles exteriors de la carxofa, tallem a làmines fines, pelem els troncs. Pelem i tallem a làmines la ceba. Posem un bon raig d’oli en una olleta, on farem la crema. Posem a sofregir a foc mitjà les carxofes i la ceba. Pelem la poma i la tallem a bocins. Quan les carxofes i la ceba comencin a daurar-se, afegim la poma i també l’all i el llorer, i ho salem. Remenem i deixem coure deu minuts. Passat aquest temps, tirem un polsim de pebre blanc i el brou. Deixarem que bulli un quart d’hora. Apaguem el foc i deixem refredar una mica. Reservem les cues de les carxofes. Traiem brou i deixem el just i necessari per passar-ho tot per la batedora. Posem la llet d’ametlla i ho batem fins a obtenir una textura ben fina. Si han quedat fils de les carxofes, ho passem pel colador xinès. Podem afegir brou si la textura és massa espessa.
Pel romesco, pelem i tallem a bocins la remolatxa i la ceba. Ho fiquem al forn en una plata durant uns quinze minuts a 170 graus, afegim també els quatre grans d’all sense pelar, vigilant que es faci tot sense cremar-se. En un pot amb aigua bullent, escaldem les nyores i amb l’ajuda d’una culleradeta, traiem la seva carn. Posem a la picadora la remolatxa, la ceba i l’all que haurem pelat. Afegim les ametlles i les avellanes, la carn de les nyores, el toc de vinagre, el pebre roig i sal. Posem oli sense que arribi a cobrir els ingredients. Ho piquem fins a obtenir una textura més o menys fina, segons el nostre gust.
A l’hora de servir, escalfem la crema, la posem en bols o plats, afegim la quantitat que vulguem de romesco. Podem decorar amb les cues de les carxofes, tallant-les en porcions més primes, i afegint un raig d’oli verge per sobre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s